Yritykset kaipaavat lisää ammattiosaajia

ti 2. tammikuuta 2018 15.23.00

HPL:n julkaiseman TOP 20 liikevaihtotiedustelun mukaan yritykset käyttävät aiempaa enemmän henkilöstöpalvelualan yrityksiä apuna rekrytoinneissa.

Työllisyystilanne on parantunut ja joillain aloilla puhutaan jopa työntekijäpulasta. Henkilöstöpalvelualan yritykset auttavat rekrytoimaan parhaat osaajat yrityksiin. Välillä työntekijöiden löytäminen on kuitenkin haastavaa.

Monikaan ei ole valmis muuttamaan omalta paikkakunnaltaan työn perässä. Tähän on törmännyt myös Selekta henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Peter Lyyski.

”Suomi on iso maa ja toiselle puolelle Suomea muuttaminen työn perässä ei yleensä koeta vaihtoehdoksi. Tätä voisi parantaa tukemalla työntekijöiden liikkuvuutta sekä sijoittamalla työpaikkoja eri puolille Suomea, jos se vain on yrityksen näkökulmasta mahdollista”, hän pohtii.

Lyyskin kokemusten mukaan vaikeinta tällä hetkellä on löytää rakentamisen ja teollisuuden erikoisammattityöntekijöitä.

Suuret rekrytoinnit aiheuttavat myös uudenlaisia haasteita.

”Esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaalle rekrytoitiin puolessa vuodessa 2000 työntekijää. Suurin osa rekrytoiduista on muualta kuin lähialueelta, jolloin tarvitaan myös asuntoja ja perheellisille myös koulu- ja päiväkotipaikkoja”, kertoo HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara.

Yritykset ovat käyttäneet ahkerasti rekrytointipalveluita

Yritysten tarve uusille työntekijöille näkyy myös henkilöstöpalvelualalla. Rekrytointipalveluiden liikevaihto on kasvanut suhteellisesti kuluvan vuoden aikana eniten. Tammi-lokakuun 2017 kasvu edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta on 72 prosenttia. Selkeästi suurin palveluryhmä on kuitenkin henkilöstövuokraus, joka kattaa 80 prosenttia liikevaihdosta ja näin ollen määrä myös keskimääräisen liikevaihdon kehityksen. Henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2017 lokakuussa 118,0 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna liikevaihto kasvoi 25 prosenttia.

Juuri julkaistussa liikevaihtotiedustelussa on alan TOP 20 yritysten lokakuun 2017 luvut. 

 

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä. 

Lisätietoja:

HPL toimitusjohtaja Merru Tuliara
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) liikevaihtotiedustelussa kysytään 20 suurimman alan yrityksen kuukausittaisia liikevaihto- ym. tietoja. Tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta.

« Takaisin