Työmarkkinatorin hakupalvelu aukeaa käyttäjille loppuvuodesta 2017

ke 13. syyskuuta 2017 09.41.00

Työmarkkinatorin ensimmäinen tuotantoversio julkaistaan loppuvuodesta 2017 osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi.

Alustan ensimmäisessä versiossa työnhakijan on mahdollista täyttää työnhakuprofiili, jonka tietojen perusteella Työmarkkinatori ehdottaa sopivia avoimia työpaikkoja. Työnhakijan ja työpaikan yhteen sovittaminen tapahtuu avoimeen työpaikkaan vaadittavan osaamisen sekä työnhakijan työnhakuprofiilin merkitsemän osaamisen perusteella. Jatkokehitysversioissa avuksi tulee myös keinoäly. Palveluun tunnistautuminen tapahtuu suomi.fi:n kautta

Työmarkkinatorin ensimmäiseen versioon on tulossa myös nykyisestä te-palvelut.fi:stä Avoimet työpaikat -hausta tuttuja perusominaisuuksia. Jatkossa Työmarkkinatorin oma hakupalvelu tulee korvaamaan TE-palveluiden Avoimet työpaikat -haun. Vanha työpaikkahaku pidetään toiminnassa vielä toistaiseksi.

Työmarkkinatoria kehitetään vaiheittain. Loppuvuodesta julkaistava versio pitää sisällään hakupalvelun perusominaisuudet. Tulevina vuosina palvelusta julkaistaan uusia täydennettyjä ja parannettuja versioita useita kertoja vuodessa.

Uutta kehitetään monipuolisella yhteistyöllä

Työmarkkinatorin seuraavia kehitysversioita sekä Työmarkkinatorin ympärille syntyvää ekosysteemiä kehitetään syksyn aikana yhdessä eri huippuasiantuntijoiden, sidosryhmien sekä asiakkaiden kanssa. Näkemystä ja kehitysideoita haetaan laajasti koko kumppaniverkostolta, muun muassa Työmarkkinatorin ympärillä toimivilta työnvälitys- ja rekrytointiyrityksiltä, suurilta työllistäjiltä sekä asiakkailta.

Työmarkkinatori on mukana syksyn aikana useissa eri tapahtumissa ja tarkoitus on jatkokehitystyössä hyödyntää mm. hackathoneja. Hackathonit ovat muutamien vuorokausien mittaisia tapahtumia, joissa ohjelmisto- ja sovellusalan osaajat työstävät saamiaan haasteita. Työmarkkinatori on näillä näkymin tänä vuonna esillä myös teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa.

Pitkän aikavälin tavoitteena on Työmarkkinatorin ympärille rakentuva ekosysteemi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Työmarkkinatorin dataa avataan tietyissä rajoissa yksityisille rekrytointi- ja ohjelmistoyrityksille, jotta nämä voivat kehittää Työmarkkinatorin perustoimintojen ympärille uusia toiminnallisuuksia. Näistä ominaisuuksista kehittyy yhtiöille aivan uudenlaista liiketoimintaa, mutta ennen kaikkea sillä voidaan tarjota asiakkaille paremmat palvelut ja tietoa siitä mitä työmarkkinat tarjoavat.

Työmarkkinatori lähtee maakuntakierrokselle 

Maakuntakierroksella pidetään työpajoja, joihin saa vapaasti tulla mukaan vaikuttamaan, ideoimaan, kehittämään ja keskustelemaan. Tavoitteena on jatkaa tiivistä vuoropuhelua eri toimijoiden kanssa ja kerätä ideoita, toiveita, palautteita kehitystyön tueksi sekä keskustella liiketoimintamahdollisuuksista. Tilaisuuteen toivotaan mukaan työnantajia, työnhakijoita, työnvälittäjiä, sekä kaikkien edelle mainittujen edustajia. Ensimmäiset Työmarkkinatori-työpajat pidetään seuraavilla paikkakunnilla: 


Lisätietoja kiertueesta voi kysyä Petri Tuomelalta, petri.tuomela@ely-keskus.fi

 

Lisätietoja:

Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, mikko.rantahalme@ely-keskus.fi

Alkuperäinen uutinen julkaistu ELY-keskuksen verkkosivuilla.

 

« Takaisin