Kasvubuumi luo liiketoimintamahdollisuuksia henkilöstöpalvelualalle

to 8. maaliskuuta 2018 10.13.00

Vuosi 2017 kasvatti alan yritysten liikevaihtoa entisestään kertoo HPL:n viime vuotta käsittelevä TOP 20 talouskatsaus.

Suomen talouden nopea vahvistuminen loi pohjaa myös henkilöstöpalvelualan yritysten entistä paremmalle menestykselle. Alan yritysten sanotaankin toimivan talouden indikaattorina, sillä yritysten liikevaihto vaihtelee voimakkaasti riippuen yleisestä taloudellisesta tilanteesta. Yritysten menestys on hyvä mittari siitä, että myös yleinen taloustilanne on lähdössä nousuun. 

Yksi alueellisista menestyjistä Suomessa on ollut Lounais-Suomen alue, jossa on koettu merkittävä ja nopea kasvubuumi. Tämä on vaikuttanut myös alueella toimiviin henkilöstöalan yrityksiin. 

”Totta kai, tilanne luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia muutenkin kuin työvoimanvälittämisen suhteen. Alueen yritykset käyttävät mielellään henkilöstöpalvelualan yrityksiä, koska erityistilanteet vaativat joustoa, jota meidän kauttamme on saatavilla”, toimitusjohtaja Jussi Holopainen Enersense Groupista kertoo. 

Hän näkee työvoiman saatavuusongelman kuitenkin positiivisena haasteena, vaikka se hidastaakin yritysten kasvua. 

”Isoimpana haasteena koen negatiivisen asenteen ei-suomea puhuvien työntekijöitä kohtaan. Jos englanninkielen taito katsotaan riittäväksi, niin työvoimaa kyllä löytyy”, Holopainen painottaa. 

Työvoiman kansainvälistä liikkuvuutta Suomeen hidastaa lähinnä työlupaprosessi, jonka Holopainen kokee kokonaisuudessaan hitaaksi, mutta Euroopan sisäisessä liikkuvuudessa kuitenkin toimivaksi. 

”Suomalaisen työvoiman liikkuvuus on eurooppalaisiin verrattuna haasteellinen. Euroopasta tulijoille ei tunnu olevan merkitystä, sijaitseeko työpaikka Ivalossa, Helsingissä vai Porissa”, hän sanoo. 

Vuosi 2017 oli menestys henkilöstöpalvelualan yrityksille

Henkilöstöpalveluiden kasvu on ollut viime vuosian nopeaa ja viime vuoden loppu oli myös erinomainen. Liikevaihto kertyi vuoden 2017 loppupuoliskolla 693 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta tuli 20 prosenttia. Koko vuoden 2017 liikevaihto oli 1 281 miljoonaa euroa ja lisäystä edellisvuoteen tuli 18 prosenttia. 

Henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto kasvoi vuoden 2017 aikana viime vuoteen verrattuna 22 prosenttia. Kokonaisliikevaihtoa kertyi vuoden 2017 aikana 1 077 miljoonaa euroa. Henkilöstövuokrauspalvelut kattaa yli 80 prosenttia henkilöstöpalveluiden liikevaihdosta, mikä määrää alan liikevaihdon kehitystä. Alan liikevaihdon kehityksen odotetaan jatkuvan hyvänä myös vuonna 2018.

Juuri julkaistussa liikevaihtotiedustelussa on alan TOP 20 yritysten joulukuun 2017 luvut. 

 

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä. 

Lisätietoja:

HPL toimitusjohtaja Merru Tuliara
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) liikevaihtotiedustelussa kysytään 20 suurimman alan yrityksen kuukausittaisia liikevaihto- ym. tietoja. Tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta.

Lue aiemmin julkaistuja TOP 20 liikevaihtotiedusteluja >>
 

« Takaisin