HPL on tyytyväinen kehysriihen työllisyyttä tukeviin lisäresursseihin

to 12. huhtikuuta 2018 13.39.00

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) pitää tervetulleena hallituksen kehysriihessä osoittamaa lisärahoitusta työllisyyteen ja osaamisen kehittämiseen.

HPL on tyytyväinen hallituksen kehysriihessä sopimiin työllisyyttä edistäviin toimiin, kuten täydennys- ja muuntokoulutuksiin sekä lisäresursseihin. TE-toimistojen henkilöstön palkkaamisen sijaan HPL kuitenkin toivoo, että lisäresurssit käytetään työllisyyspalveluiden ostamiseen.   

”Edessä olevan kasvupalvelu-uudistuksen hengessä ei ole tarkoituksenmukaista, että TE-toimistojen henkilökuntaa paisutetaan entisestään, sillä yksityisillä palveluntuottajilla nämä resurssit ovat jo olemassa”, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara toteaa.

Kilpailullisesti tuotetut työllisyyspalvelut ovat osoittautuneet tehokkaaksi ja tulokselliseksi työllistämisen keinoksi. Lisäksi joustavat työllisyyspalvelut kykenevät vastaamaan työelämässä nopeasti tapahtuviin muutoksiin.

Kehysriihessä päätettiin myös helpottaa nuorten määräaikaisten työsopimusten tekemistä. Henkilöstöpalvelualan yritykset työllistävät erityisesti nuoria, ja liitto pitää hyvänä sitä, että nuoret pääsevät helpommin työmarkkinoille ja saavat sitä kautta arvokasta työkokemusta. 

Tutustu HPL:n kehysriihitavoitteisiin >>


Lisätietoja

HPL:n toimitusjohtaja
Merru Tuliara
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466

« Takaisin