Henkilöstöpalveluyritykset soveltavat yli sataa erilaista työehtosopimusta

ma 15. toukokuuta 2017 10.00.00

Työsuhteisiin liittyy paljon erilaisia asioita, joista henkilöstöpalvelualan yritysten on hyvä pysyä ajan tasalla. Siksi HPL järjestää erilaisia koulutuksia niin uusille kuin kokeneillekin jäsenyritystensä työntekijöille.

HPL järjestää säännöllisesti päivän mittaisia Työsuhdepäivä I ja II koulutuksia useamman kerran vuodessa. Koulutuksia suositellaan kaikille HPL:n jäsenyrityksille, mutta auktorisoiduille henkilöstöpalvelualan yrityksille ne ovat pakollisia. Ainakin yksi auktorisoidun yrityksen työntekijöistä on käytävä koulutus sekä läpäistävä sitä seuraava koe. Työsuhdepäiväkoulutuksissa käsitellään muun muassa työsopimukseen ja sen tekemiseen liittyviä asioita sekä sen taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Koulutukset on suunnattu erityisesti henkilöstöpalveluyritysten käytännön haasteisiin ja lainsäädäntöön. 

Voiko työntekijä palata kesken sairauslomansa töihin?

Toukokuussa 2017 pidetyssä koulutuksessa olleet henkilöstöpalvelualan yritysten edustajat eivät selvästikään ole ensimmäistä kertaa tekemisissä koulutuksessa esiin tulleiden asioiden kanssa. Päinvastoin, keskustelu käy välillä hyvinkin vilkkaana, kun he vaihtavat kokemuksiaan ja esittävät kysymyksiä kouluttajille. Keskustelua syntyy muun muassa töihin paluusta sairausloman aikana. 

”Yleisesti luullaan, että tapaturmavakuutus ei olisi voimassa, jos työntekijä palaa töihin ennen sairausloman loppua, mutta näin ei kuitenkaan ole”, sanoo HPL:n asiantuntija Niina Jantunen. 

Tästä huolimatta moni paikalla olija ei kuitenkaan ollut valmis ottamaan työntekijää kesken sairauslomaa töihin etenkin tehtävissä, joissa loukkaantumisriski on suurempi. 

Eri alojen työehtosopimusten (TES) sisällöissä on variaatioita liittyen esimerkiksi sairauslomiin, sairauslomatodistuksiin, lääkärintarkastuksiin ja muihin samanlaisiin tilanteisiin. Henkilöstöalan yritysten työntekijöiltä vaaditaankin tarkkuutta, sillä alalla on käytössä yli 100 erilaista työehtosopimusta. 

”TES:iin kannattaa tutustua asiassa kuin asiassa tarkkaan, sillä eroja riittää”, Jantunen painottaa. 

Koulutukset ovat myös erinomainen tilaisuus verkostoitua muiden samalla alalla työskentelevien kanssa. 

Ongelmien kanssa autetaan

Kaikkiin kysymyksiin ei ole aina suoraa tai edes oikeaa vastausta. Joissain tapauksissa tulkintoja on haettu oikeussalista. Onneksi yritykset eivät joudu painimaan ongelmiensa kanssa yksin, sillä koulutusten lisäksi liiton toimistolla on neljä asiantuntijaa, jotka auttavat kinkkisissä työsuhdeasioihin liittyvissä ongelmissa. Liiton asiantuntijat vastaavatkin tottuneesti työoikeuteen, työehtosopimusten tulkintaan sekä yleisiin sopimusehtoihin (YSE) liittyviin kysymyksiin. 

”Vastaamme päivittäin lukuisiin kysymyksiin. Osaan löytyy vastaus helpostikin, mutta joskus vastauksen etsimiseen saattaa mennä useampi päivä. Mutta kaikkiin ongelmiin löydämme kyllä vastauksen”, naurahtaa HPL:n asiantuntija Maritta Antola. 

Henkilöstöalan työsuhdepäivä I ja II -koulutuksia järjestetään Helsingin lisäksi myös maakunnissa. Koulutusten lisäksi HPL neuvottelee yhden yleissitovan henkilöstöpalvelualan työehtosopimuksen. Liiton asiantuntijat ovat tavoitettavissa sekä sähköpostitse että puhelimitse

HPL:n koulutuskalenterista löytyy tietoa tulevista koulutuksista. 

« Takaisin