Henkilöstöpalvelualan liikevaihto edelleen kasvussa

ma 4. syyskuuta 2017 11.33.00

HPL:n liikevaihtotiedustelun mukaan henkilöstöpalvelualan liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 15 prosenttia.

Rekrytointipalveluiden liikevaihdossa hurja nousu

Henkilöstöpalvelualan yritysten liikevaihdosta yli 80 prosenttia syntyy henkilöstövuokrauspalveluista, joten se lähes määrää liikevaihdon keskimääräisen kehityksen. Tammi-kesäkuun liikevaihto vuokrauspalveluissa oli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Liikevaihtoa kertyi 486, 6 miljoonaa euroa. 

Myös rekrytointipalveluiden liikevaihto kasvoi edellisvuoden kesäkuusta peräti 2,3-kertaiseksi ja kasvua tuli viime vuoteen verrattuna 67 prosenttia. Rekrytointipalveluissa on ollut myös kuukausittaista vaihtelua esimerkiksi heinäkuussa liikevaihto jää yleensä kolmannekseen normaalista, kesälomakaudesta johtuen. 

Lue uusin TOP 20 liikevaihtotiedustelu (sis. laajemman raportin vuoden toisesta puoliskosta) 6/2017 (pdf) 


Tänä kesänä kesätyöntekijämarkkinoilla oli vilkasta

Pariin aiempaan kesään verrattuna, talouden kasvu näkyi myös kesätyöpaikkojen määrässä. Moni ei kuitenkaan päädy tekemään oman alansa töitä. 

”Arvioisin, että alle 50% päättyy täysin koulutusta vastaavaan kesätyöhön, osittain siksi että kesätyöt edelleen ovat luonteeltaan kausiluontoisia. Suurimmat motiivit kesätyöntekijöiden ottamiseen liittyvät edelleen lomien tuurauksiin tai liiketoiminnan kausipiikkeihin”, Studentworkin toimitusjohtaja Emmi Kantonen kertoo. 

Hänen mukaansa monet kesätyöt ovat luonteeltaan kausiluontoisia ja monet nuoret päätyvät kesätöihin verkostojensa kautta tai samaan työhön, jota ovat tehneet jo useampana kesänä. 

”Yhä useampi nuori saa kuitenkin mahdollisuuden jatkaa opiskeluiden ohella, sillä työnantajat haluavat pitää kiinni lahjakkaista nuoristaan”, Kantonen painottaa.

Nuorilla on työnantajien arvostamaa uutta osaamista

Nuorten työllistymistilanne on Kantosen mukaan menossa parempaan suuntaan, varmasti yleisen talouden elpymisen myötä, mutta samalla suurten ikäluokkien eläköityessä. Yritykset ovat myös oivaltaneet, että nuorilla on osaamista, mitä monella työelämässä pidempään olleella ei automaattisesti ole.

”IT- ja insinööriopiskelijat ovat tällä hetkellä erittäin kuumaa työvoimaa ja ’kolmannen vuoden opiskelijoista’ on usein jo kilpailua. Uskon, että nuorilla on melko suurikin luotto omaan työllistymiseensä”, hän selittää. 

Kantosen mukaan myös yrittäjyyteen kannustetaan vähintään lähipiirin sekä median kautta aivan eri tavalla kuin joitakin vuosia sitten.

”Jos nuori ei välittömästi löydä työpaikkaa jonkun toisen siipien alta, lähtee hän rakentamaan sitä itse”, hän kertoo. 

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) liikevaihtotiedustelussa kysytään 20 suurimman alan yrityksen kuukausittaisia liikevaihto- ym. tietoja. tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta. 

Lue aiemmin julkaistuja TOP 20 liikevaihtotiedusteluja >>
 

« Takaisin