Henkilöstöpalvelualalla liikevaihdon ja henkilöstön kasvu on nopeampaa kuin muilla aloilla

pe 19. toukokuuta 2017 13.54.00

HPL:n Top 20 liikevaihtotiedustelun neljännesvuosikatsaus ennakoi reippaan kasvun jatkuvan ainakin syksyyn 2017 saakka.

Yleisten tilastojen mukaan henkilöstöpalvelualan liikevaihto on kasvanut paljon nopeammin kuin keskimäärin muilla palvelualoilla. Vuodesta 2005 liikevaihto on kasvanut 3,5-kertaiseksi kuin muilla aloilla kasvu on ollut vain 1,5-kertainen. 

 

Henkilöstöpalvelualan yritysten tulevat investoinnit kohdistuvat digialisaation ja automaation mahdollistavien keinojen kehittämiseen. 

”Tämä tulee näkymään asiakkaille sekä laadun että tuottavuuden parantumisena. Lisäksi alan yritysten tulisi panostaa osaamisen ja tarpeen kohtaamisen varmentamiseen”, sanoo toimitusjohtaja Mika Kiljunen StaffPointista. 

Kansainvälisesti verrattuna alan yritykset ovat hyviä erityisesti lakien ja sovittujen toimintatapojen noudattamisessa sekä henkilöstöstä huolehtimisessa. Kiljusen mukaan parannettavaa on erityisesti kehittämistoimenpiteissä, joihin ei aina panosteta samalla tavalla kuin isoissa kansainvälisissä toimialan yrityksissä. 

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) liikevaihtotiedustelussa kysytään 20 suurimman alan yrityksen kuukausittaisia liikevaihto- ym. tietoja. tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta. 

Lue aiemmin julkaistuja TOP 20 liikevaihtotiedusteluja >>

« Takaisin