Mitä auktorisointi tarkoittaa?

Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset hoitavat rekrytointi- ja henkilöstövuokrauspalvelut asiantuntevasti, vastuullisesti ja ammattitaitoisesti.

Auktorisointi myönnetään, jos yritys täyttää auktorisoinnin edellytykset. Auktorisoidut yritykset ovat sitoutuneet noudattamaan auktorisointisääntöjä ja toimimaan vastuullisesti. 

Auktorisointeja myöntää Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) omistama Auktorisointiyhtiö.

Auktorisoituja yrityksiä valvotaan ja alaa kehitetään

Auktorisointisääntöjen noudattamista valvotaan. Jos auktorisoitu yritys toimii auktorisointisääntöjen vastaisesti, sille voidaan antaa varoitus tai ottaa myönnetty auktorisointi pois.

Henkilöstöpalvelualan toimintatapoja kehitetään jatkuvasti ja kehittämistyössä otetaan huomioon myös saadut auktorisointipalautteet. 

Anna palautetta

Kuka tahansa - työntekijä, käyttäjäyritys, luottamusmies, työntekijä- tai työnantajaliitto, viranomainen tai vaikkapa toinen auktorisoitu henkilöstövuokrausyritys - voi antaa palautetta auktorisoidun yrityksen käytännöistä tai toiminnasta, jos niissä ilmenee jotain huomautettavaa. Palautetta voi joko omalla nimellä tai anonyymisti. Nimi- tai yhteystietoja ei anneta palautteen kohteena olevan yrityksen tietoon. Kaikki palautteissa esille tulleet asiat selvitetään ja käsitellään kohtuullisessa ajassa. Palautelomake löytyy täältä >>

Irtisanoutuminen tai auktorisoinnin menettäminen

Lue lisää täältä >>