Hae auktorisointia

Millainen yritys voi hakea auktorisointia?

Auktorisointia voivat hakea henkilöstövuokrauspalveluita ja/tai rekrytointipalveluita tarjoavat yritykset, jotka ovat toimineet alalla vähintään vuoden ja yhden täyden tilikauden. Auktorisointi myönnetään, jos yritys täyttää auktorisoinnin edellytykset ja sitoutuu noudattamaan auktorisointisääntöjä. 

Auktorisointimaksut

Auktorisointimaksun suuruus riippuu yrityksen koosta sekä siitä, kuuluuko yritys konserniin tai franchising-ketjuun. Yritys saa käyttää auktorisointitunnusta vasta maksettuaan auktorisointimaksun. Jos yritys menettää auktorisoinnin tai yritys ilmoittaa itse eroavansa auktorisoinnista, ei yrityksen maksamia liittymis-/vuosimaksuja palauteta. Auktorisointimaksut löydät täältä >> 

Auktorisoinnin myöntäminen

Auktorisointihakemus käsitellään kohtuullisessa ajassa hakemuksen lähettämisestä. Mikäli auktorisointihakemus on puutteellinen tai päätökseen auktorisoinnin myöntämisestä tarvitaan lisätietoa, otamme yhteyshenkilöön yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Tiedotamme auktorisoinnin myöntämisestä sähköpostitse hakemuksessa mainitulle yrityksen yhteyshenkilölle.

Auktorisointiyhtiön hallitus päättää edellytykset auktorisoinnin myöntämiselle. Jos edellytykset täyttyvät, auktorisointi myönnetään.

Kun yritykselle on myönnetty auktorisointi ja se on maksanut auktorisointimaksun, lähetämme sille todistuksen auktorisoinnista, auktorisointitunnuksen ja sen käyttöohjeet sekä muuta auktorisointiin liittyvää materiaalia.

Auktorisoinnin voimassaolo

Vuonna 2016 auktorisointia hakeville myönnetään auktorisointi vuoden 2018 loppuun saakka, jonka jälkeen auktorisointi on uusittava. Auktorisointihakemuksen tiedot on päivitettävä pyydettäessä. Tilintarkastuskertomus tulee toimittaa vuosittain auktorisoinnin ylläpitämiseksi.

Yrityksen tulee lähettää työsuhdeasioiden vastuuhenkilö kaksipäiväiseen auktorisointikoulutukseen (Henkilöstöpalvelualan työsuhdepäivä 1 ja 2) puolen vuoden sisällä auktorisoinnin myöntämisestä, muuten auktorisointi raukeaa.